Skořicové sušenky


Skořicové sušenky se semínky. Zdravé mlsání, které chutná i dětem. Namletá semínka nejdou vidět, prospěšné látky se však nevytratí :-). Vitamíny, vláknina, minerální látky, zdravé tuky.... to vše naše tělo potřebuje a opomíjená semínka je obsahují. (viz.  kalorické tabulky;-) tam si o jednotlivých semínkách můžete přečíst více)

Ingredience:

3/4 hrnku mletých semínek (dle vaší chutě....já použila lněné zlaté i klasické, sezamové černé i bílé, slunečnicové a dýňové)
1 hrnek moučkového cukru (nebo lépe med)
1 hrnek mletých vlašských ořechů
1 a půl hrnku polohrubé mouky
2 lžíce vanilkového rumu
2 vejce
120g másla
lžíce skořice

Jak na to?

Do rozpuštěného másla přidáme všechny ingredience a vytvoříme těsto. Nejsnadnější je těsto umíchat v robotu ;-) Vzhledem k tomu, že těsto je lepivé, dáme jej vychladit do lednice. Z vychlazeného těsta vyválíme váleček a nožem krájíme asi centimetrové plátky. Klademe na pečící papír a pečeme na 160 stupňů 15-20 minut.

Tipy:

  • Semínka můžete kombinovat v různém poměru. Já dávám největší poměr lněného semínka, které je zdravé na střeva ;-) Nezapomeňte je rozemlít, z celých semínek tělo nemá žádný prospěch.
  • Příště se chystám péct tyto sušenky bezlepkově. jednoduše vyměním mouku za bezlepkovou nebo za pohankovou :-)

Komentáře