Jarní "zelená" polévka


Medvědí česnek ničí škodlivé bakterie v žaludku a střevech a proto je vhodný jako jarní detoxikace nejen pro medvědy :-) Jako přírodní antibiotikum je pomocníkem při chřipce a nachlazení. Obsahuje například vitamín C nebo kyselinu listovou. 

Ingredience:

svazek medvědího česneku
200 g zeleného hrášku
kousek pórku (5cm)
špenát (sekaný 4 kuličky nebo 2 hrsti listového)
kousek másla
2 lžíce cizrnové mouky
lžička sušeného libečku
chilli, pepř
2 kostičky bio bujónu bez glutamátu, nebo čerstvý vývar

Jak na to?

Do hrnce dáme máslo a necháme rozpustit. Přidáme namletý pepř a chilli, na másle se rozvoní. Nakrájené listy medvědího česneku, pórek, špenát a hrášek přidáme do hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a dochutíme bujóny, libečkem a zahustíme cizrnovou moukou. Vaříme cca 20 minut a rozmixujeme tyčovým mixérem. 

Tipy:

  • Smetana přidaná na závěr, pohladí bříško každého medvídka :-)
  • Medvědí česnek má listy podobné konvalince (ta je jedovatá), ale jen těžko si je spletete, česnek vonní už z dálky. 



Komentáře