Pečený čaj
Švestka - Jabko
Když nebudu dost rychlá, tak všechny švestky skončí v bečce :-) Proto jsme si ze zahrádky s dcerkou donesly plný košíček. Vyrobily jsme si domácí pečený čaj na podzimní večery.
Ingeredience:
Švestky
Jablka
Hřebíček
Badyán
Skořice celá (Cejlon)
Cukr/med
PS. nebudu psát přesné poměry ...já s cukrem šetřím, takže každý ať si dá dle vlastního uvážení a velikosti zapékací misky :-)
Jak na to?
Jablka oloupeme, švestky odpeckujeme a vše nakrájíme na menší kousky. Nasypeme do zapékací misky, přidáme trošku vody (jen na dno), zasypeme cukrem a přidáme koření. Pečeme na 180 stupňů cca 35minut. Upečený čaj dáme do sklenic a pokud chceme aby vydržel celou, zimu tak raději zavaříme :-)
Před zapečením :-)


Komentáře
Okomentovat